Blog Tanita: visceraal vet (2024)

Een magere buik leidt tot een gezonder leven. Wanneer je jouw lichaamsvet rond de taille meet, meet je visceraal vet. Dit is het vet dat je buikorganen omringt. Het is normaal om wat visceraal vet te hebben, echter kan een hoog gehalte aan visceraal vet leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Wat is visceraal vet?
In vergelijking met 'normaal' vet wordt visceraal vet dieper in de huid opgeslagen. Visceraal vet is gewikkeld rond belangrijke organen zoals de lever, alvleesklier en de nier. Visceraal vet zorgt ervoor dat er enige afstand is tussen elk orgaan. Te veel visceraal vet kan leiden tot ontsteking en een hoge bloeddruk, wat het risico op ernstige gezondheidsproblemen verhoogt. Dit wordt ook wel ‘centrale obesitas’ genoemd.

Een ander probleem met visceraal vet is de invloed ervan op adiponectin of ‘vethormoon’. De functie van adiponectin is om je lichaamsvet te reguleren. Visceraal vet remt adiponectine. Als gevolg hiervan produceert je lichaam meer vet dan het eigenlijk nodig heeft. Een hoog visceraal vet beïnvloedt ook de insulinegevoeligheid. Wat betekent dat het op latere leeftijd tot diabetes type 2 kan leiden.

Hoe meet je visceraal vet?
Er zijn veel verschillende manieren om visceraal vet te meten, dit kan zowel zelf thuis als bij een arts. Een eenvoudige methode die je zelf kunt doen, is het meten van de grootste delen rond je taille en heup. Deze optie is echter niet helemaal nauwkeurig. Nadat je zowel je taille als heup hebt gemeten, deel je de taille door de heupomtrek. Een gezond lichaam moet minder dan 1,0 hebben voor mannen of 0,85 voor vrouwen.

See Also
Inloggen

Een goede indicator voor een hoog niveau van visceraal vet is een hoge BMI-score (Body Mass Index) en een grote taille. Als je beide hebt, is de kans groot dat je een hoog gehalte aan visceraal vet hebt.

Voor een nauwkeurigere meting van jouw visceraal vet kun je ook gebruik maken van een Tanita-monitor voor lichaamssamenstelling. De Tanita weegschaal helpt je om jouw visceraal vet nauwkeurig te controleren en te berekenen. Inmiddels moet je bewust zijn van de gevaren van te veel visceraal vet. Maar ons lichaam bestaat uit meer dan alleen vet, neem bijvoorbeeld spiermassa. En hier kan de Tanita weegschaal ook ondersteunen. De Tanita-monitors voor lichaamssamenstelling kunnen exact jouw visceraal vet meten, omdat het meer is dan alleen een viscerale vetschaal. Het meet je hele lichaam, het geeft gedetailleerde informatie over de samenstelling van je lichaam. Door een gedetailleerd overzicht te krijgen van waar je lichaam van is gemaakt, kun je die gezonde levensstijl aannemen.

Praktische tips om visceraal vet te verliezen
- Slaap voldoende
- Zorg iedere dag voor voldoende beweging
- Probeer stress te verminderen
- Volg een uitgebalanceerd dieet met gezonde eiwitkeuzes
- Verminder alcoholgebruik
- Stop met roken

Wat is de ideale viscerale vetwaarde?
De Tanita lichaamssamenstellingsanalysator kan visceraal vet in jouw lichaam volgen. Gebaseerd op alle beschikbare informatie geeft het je een bereik tussen 1 en 59. Een beoordeling tussen 1 en 12 geeft aan dat je een gezond niveau van visceraal vet hebt. Een cijfer tussen 13 en 59 geeft aan dat je een te hoog visceraal vetgehalte hebt.

Hoe verlies je visceraal vet?
Tanita biedt een breed scala aan weegschalen. Deze weegschalen maken allemaal gebruik van de bewezen technologie van Tanita. Deze technologie geeft je gedetailleerde inzichten in de samenstelling van jouw lichaam. En dit gebeurt elke keer dat je op jouw weegschaal stapt. In minder dan een paar seconden krijg je een gedetailleerd overzicht. Dit geeft je de mogelijkheid om je visceraal vet of je lichaamswater in de gaten te houden. Maar het zal je ook helpen effectief gewicht te verliezen of de groeiende spiermassa bij te houden.

Tanita recept: quinoasalade met zalm
Ben je klaar om jezelf te trakteren met een kleurrijk gerecht bestaande uit magere vis, gezonde vetten, seizoensgroenten en volle granen? Bekijk hieronder een heerlijk recept die je ziel én buik gelukkig en vol maakt.

Blog Tanita: visceraal vet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6721

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.