Vetvrije Massa | See What You're Made Of | InBody Nederland (2024)

Mensen hebben verschillende redenen om te sporten en om Vetvrije Massa op te bouwen. Sommigen willen sterker worden om een betere sportprestatie te leveren. Anderen willen een goed lichaam zodat ze mee kunnen doen aan bodybuilding competities. Maar er zijn ook mensen die een gezond, sterk en goed functionerend lichaam willen of er gewoon goed uit willen zien.

Wat de redenen ook zijn, uit recent onderzoek blijkt dat een lichaam met een goed ontwikkelde Vetvrije Massa niet alleen voor een modellenfiguur en een sterk lichaam zorgt, maar ook andere gezondheidsvoordelen heeft. Een voldoende hoeveelheid Vetvrije Massa is cruciaal voor het opbouwen van een gezond leven op de lange termijn.

Man of vrouw. Oud of jong. Iedereen kan profiteren van een verhoogde hoeveelheid Vetvrije Massa. Dit betekent niet dat u groter en zwaarder moet worden zoals de filmsterren in actiefilms van de jaren 80, maar dat u meer Vetvrije Massa opbouwt dan u al had.

Hieronder zijn een aantal redenen waarom u misschien wilt heroverwegen om een betere conditie op te bouwen en om de lichaamssamenstelling te verbeteren.

1. Vetvrije Massa pakt obesitas aan

In een wereld waarin bijna de helft van de Nederlanders overgewicht heeft, is het onvermijdelijk om advertenties tegen te komen over bijvoorbeeld producten die gewichtsverlies in een X aantal weken garanderen, een nieuwe workout techniek die belooft dat u vet zal verliezen of een superfood die zorgt voor gewichtsverlies.

Maar deze shortcuts pakken het probleem van gewichtstoename niet aan. Het gaat namelijk om de hoeveelheid calorieën die u binnenkrijgt en de hoeveelheid calorieën die u weer verbrandt. Uit onderzoek van Dr. Robert Wolfe blijkt het volgende (nadruk toegevoegd):

Het ontstaan van obesitas komt door een onbalans in de energie gedurende een langere tijd. U kunt het energiebalans verbeteren door de energie-inname of energie-uitname te veranderen. (AJCN, “The Underappreciated Role of Muscle in Health and Disease”)

“De onbalans in de energie” verwijst binnen deze context naar het binnenkrijgen van meer calorieën dan het lichaam nodig heeft. Als u dit over een langere periode doet, zult u aankomen in vet. Als u gedurende een langere tijd aankomt in vet heeft u de kans om overgewicht of obesitas te krijgen.

“Energie-inname” verwijst naar de hoeveelheid calorieën die u binnenkrijgt door te eten en te drinken, met andere woorden, door uw dieet. Veel mensen denken dat ze een verandering moeten aanbrengen in hun calorie-inname.

Echter, het is juist de ”energie-uitname” en de Vetvrije Massa die invloed hebben op de energiebalans.

Vetvrije Massa wordt in verband gebracht met het Basaal Metabolisme (BMR): de hoeveelheid calorieën die iemand in rusttoestand nodig heeft om te kunnen overleven. Hoe meer Vetvrije Massa iemand heeft, hoe hoger de BMR is. Dit betekent dat mensen met een hoge hoeveelheid Vetvrije Massa meer calorieën zullen verbranden in rusttoestand, geen onbalans zullen krijgen in de calorie-inname en calorie-uitname en uiteindelijk minder kans hebben op obesitas.

2. Vetvrije Massa helpt tegen ziektes

Vetvrije Massa helpt tegen ziektes en wanneer het lichaam gespannen is, komt het immuunsysteem op gang. Wanneer dit gebeurt, veranderen de voedingsbehoeften van het lichaam. Om het immuunsysteem te ondersteunen en bij te dragen tot herstel, heeft het lichaam eiwitten nodig. Heel. Veel. Eiwitten. Dieet alleen zal niet helpen bij de bescherming tegen ziektes. Het lichaam heeft een eiwitreserve nodig en haalt dat uit de Vetvrije Massa.

Bij brandslachtoffers, bijvoorbeeld, kan de behoefte aan eiwit enorm toenemen: ongeveer 4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht of ongeveer vier keer de normale dagelijkse inname van eiwit. De behoefte naar eiwitten overschrijdt de voedingsbehoeften wanneer iemand aan het vasten is (wanneer iemand geen calorieën binnenkrijgt). Er treedt dan spierafbraak op. Dit bleek ook het geval bij voormalige kankerpatiënten. Bij hen nam het lichaamseiwit af door kanker en therapie waardoor de kans op terugkeer van kanker groter werd.

See Also
Inloggen

Uiteindelijk ging het om de hoeveelheid Vetvrije Massa die iedere patiënt had om te kunnen overleven.

De Vetvrije Massa dient als eiwitreserve die het lichaam kan gebruiken wanneer het immuunsysteem wordt getriggerd. Als het lichaam voldoende Vetvrije Massa heeft, kan het lichaam beter herstellen van een infectie, omdat het genoeg eiwitten op voorraad heeft om het immuunsysteem op gang te kunnen houden.

Als het lichaam niet genoeg Vetvrije Massa heeft, zal het veel moeilijker herstellen van ziektes. Dit komt omdat het lichaam dan niet de juiste voedingsstoffen heeft die het immuunsysteem nodig heeft.

3. Vetvrije Massa draagt bij tot sterke botten

Een grote zorg onder zowel mannen als vrouwen naarmate ze verouderen is de kans op osteoporose of fragiele botten in het algemeen, omdat het grote risico’s met zich meebrengt zoals het sneller breken van botten tijdens valpartijen. In sommige gevallen kunnen de valpartijen zo ernstig zijn dat mensen nooit meer kunnen lopen.

Een voldoende en gezonde hoeveelheid Vetvrije Massa kan de botdichtheid en botmassa op latere leeftijd beschermen.

Uit het Mediterranean Intrensive Oxidant onderzoek bleek dat lagere hoeveelheden skeletspiermassa, een belangrijk onderdeel van Vetvrije Massa, in verband wordt gebracht met zwakkere en dunnere botten bij oudere mannen. Aangezien Vetvrije Massa uit verschillende componenten bestaat die niet verhoogd kunnen worden, zoals het lichaamswater en de interne organen, is het ontwikkelen van de skeletspiermassa de beste manier om de Vetvrije Massa te verhogen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor sterkere botten en een betere botdichtheid.

Om uzelf te beschermen tegen dunner wordende en verzwakkende botten is het belangrijk om voldoende Vetvrije Massa te behouden en te ontwikkelen door het ontwikkelen van de skeletspiermassa.

4. Vetvrije Massa helpt tegen insulineresistentie

Insulineresistentie treedt op wanneer er een teveel aan glucose in de bloedcellen zit door de aanwezigheid van Vrije Vetzuren. Het vrijkomen van Vrije Vetzuren in het lichaam wordt in het algemeen geassocieerd met een hoge hoeveelheid vetmassa. Hierdoor kan het lichaam de insuline niet meer goed gebruiken voor het afvoeren van glucose uit het bloed. Als iemand gedurende lange tijd insulineresistentie heeft, bestaat er een kans dat diegene diabetes type 2 ontwikkelt.

Door het ontwikkelen van voldoende Vetvrije Massa kan men insulineresistentie/diabetes type 2 voorkomen. Insulineresistentie en diabetes type 2 kan bij mensen van alle leeftijden voorkomen. Het is daarom belangrijk om voldoende Vetvrije Massa en weinig Vetmassa te hebben, met andere woorden, om een gezonde lichaamssamenstelling te hebben.

In een grootschalig onderzoek met 13.000 personen over een periode van 6 jaar uitgevoerd door the UCLA School of Medicine werd er geconcludeerd dat er een omgekeerde evenredigheid bestaat tussen skeletspiermassa en insulineresistentie. Bovendien zorgt elke toename van 10% in de skeletspiermassa voor een afname van 11% in de insulineresistentie. Bij personen met diabetes kwam deze afname nog duidelijker naar voren.

Het ontwikkelen van uw Vetvrije Massa zorgt ook voor een verhoging in de BMR en de Total Daily Energy Expenditure (TDEE) wat in combinatie met goede voeding voor een afname in de Vetmassa zal zorgen. Deze afname in de Vetmassa zorgt ervoor dat er minder Vrije Vetzuren in het lichaam vrijkomen waardoor het lichaam de overtollige glucose beter kan afvoeren en deze kan transporteren naar de spiercellen.

5. Fitness voor de gezondheid op lange termijn

Het opbouwen van Vetvrije Massa is niet iets wat alleen bodybuilders en atleten moeten doen. Voor iedereen die aan hun gezondheid op de lange termijn wil werken, is het goed om de Vetvrije Massa te ontwikkelen.

Om deze redenen is het belangrijk om de veranderingen in de Vetvrije Massa te volgen door de lichaamssamenstelling te meten. De lichaamssamenstelling analyse verdeelt het gewicht in verschillende componenten (Vetmassa, Vetvrije Massa, etc.) die een veel beter beeld geeft van de algehele gezondheid en conditie.

Het opbouwen van Vetvrije Massa is een investering voor de toekomst. Wanneer u gezond bent, maakt u zich geen zorgen om ziek te worden. Wanneer u jong bent, heeft u meer tijd om aan uw lichaam te werken dan wanneer u ouder bent. Het beste is om nu al te werken aan een gezond lichaam zodat u later geen spijt krijgt.

De eerste stap voor het ontwikkelen van een gezond lichaam is om de lichaamssamenstelling te laten analyseren. Door hier te klikken, kunt u meer leren over de verschillende BIA apparaten en het type lichaamssamenstelling resultaten dat u kunt verwachten.

Bron: https://inbodyusa.com/blogs/inbodyblog/52859201-why-building-lean-mass-is-important-for-everyone-even-you/

Vetvrije Massa | See What You're Made Of | InBody Nederland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5801

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.