Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (2024)

Direct naar

Een warmtepomp zorgt voor duurzame warmte

Op een duurzame manier verwarmen en warm water gebruiken. Daarvoor zijn slimme, zuinige en milieuvriendelijke installaties nodig. Een warmtepomp is hier een voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota wil verlagen, het energielabel van de woning wil verhogen en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde. Maar alles begint met vakkundig advies! Vul de Warmtepompkiezer in en vraag vrijblijvend advies aan.

Doe de Warmtepompkiezer

Onafhankelijk en eerlijk advies

Eerlijk advies afgesteld op het beste voor uw situatie.

Onafhankelijk en eerlijk advies

Eerlijk advies afgesteld op het beste voor uw situatie.

Gecertificeerde vakmannen

Onze ervaren vakmensen vinden altijd een oplossing.

  • Onafhankelijk en eerlijk advies
  • Gecertificeerde vakmannen
  • Ervaring met verschillende systemen

Hoe kunnen wij u helpen met uw warmtepomp?

Feenstra kan u op het gebied van duurzame verwarming en warm water tappen of diverse manieren van dienst zijn. Interesse in het aanschaffen van een warmtepomp? Doe de Warmtepompkiezer om te kijken of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp en vraag vrijblijvend advies aan.

Subsidie regelingen

Warmtepomp merken

Energieverbruik warmtepomp

Warmtepomp installatie

Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (1)

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat op een duurzame manier zorgt voor verwarming en warm water in huis. Warmtepompen gebruiken warmte uit de lucht, bodem of een andere duurzame warmtebron. De warmtepomp brengt deze warmte naar een hogere temperatuur om haar vervolgens te gebruiken om ruimtes in uw woning te verwarmen. Ook kunnen sommige warmtepompen warm water maken. Maar bij een hybride systeem werkt de warmtepomp samen met een cv-ketel. De warmtepomp levert dan het grootste deel van het jaar de verwarming en de cv-ketel helpt alleen mee op koude dagen en om warm water te maken.

Waarom een warmtepomp?

Er zijn twee belangrijke redenen om voor een warmtepomp te kiezen: het milieu en uw portemonnee. Het systeem zorgt voor een flinke besparing op gas. Dit betekent minder CO2-uitstooten een aanzienlijk lagere gasrekening. Ook kan een warmtepomp het energielabel van uw woning verbeteren, wat weer invloed heeft op de waarde van uw huis. Met de subsidieregelingen die er zijn voor warmtepompen, heeft u de investering vaak binnen een aantal jaar alweer terugverdiend.

Voordelen hybride warmtepomp

  • U bespaart gas.
  • Er komt minder CO2 in de lucht.
  • Uw energierekening gaat omlaag.
  • U kunt subsidie krijgen op aanschafkosten.
Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (2)

Hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Met een hybride systeem bedoelen we dat voor de verwarming van een huis een warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel. De cv-ketel helpt alleen mee als het buiten heel koud is en om warm water te maken. Met dit systeem bespaart u tot 70 procent van uw gasverbruik voor verwarming. Maar u heeft wel nog steeds een gasaansluiting nodig. Een alternatief voor een hybride warmtepompsysteem is de zogenoemde volledig elektrische warmtepomp. Een goede keuze als u helemaal van het gas af wilt!

Welke typen warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende typen warmtepompen, die gebruikmaken van verschillende warmtebronnen. In de meeste gevallen wordt de warmte uit de buitenlucht gebruikt. Deze warmtepompen worden lucht-water warmtepompen genoemd. Bij nieuw gebouwde huizen is een bodemwarmtepomp een goede oplossing. Ook zijn er kleine warmtepompen die werken met de warmte van de afgezogen lucht van het ventilatiesysteem. Airco’s zijn ook warmtepompen. U gebruikt ze om de binnenlucht te koelen, maar ze zijn ook geschikt voor verwarming. Dan is er nog een warmtepompboiler: een warmtepomp die specifiek is bedoeld voor warm water.

Welke soorten warmtepompen leveren wij?

Bij Feenstra kunt u terecht voor lucht-waterwarmtepompen en warmtepompboilers. Voorlopig leveren wij alleen een hybride vorm in combinatie met een cv-ketel. We leveren (nog) geen volledig elektrische warmtepompen en bodemwarmtepompen, die warmte uit de bodem halen.

Doe de Warmtepompkiezer

Wilt u een warmtepomp kopen?

Een nieuwe warmtepomp past vooral bij een matig tot goed geïsoleerde woning. Dus verduurzaming begint altijd met isolatiemaatregelen om het energieverbruik te verminderen. Voor een hybride warmtepomp hoeft uw woning niet tot de hoogste standaard te zijn geïsoleerd. Huizen van na 1990 of huizen die al isolatie hebben, kunnen al aardgas besparen met een hybride warmtepomp. Een volledig elektrische warmtepomp stelt hogere eisen aan het isolatieniveau van uw woning. Is uw huis uit 2003 of later? Dan is de woning meestal geschikt voor een volledig elektrische warmtepomp. Koopt u een hybride warmtepomp bij Feenstra, dan komen we eerst bij u langs om de situatie te bekijken (een ‘technische schouw’). We beoordelen dan hoe we het systeem het best in uw woning kunnen plaatsen. Wij willen er altijd zeker van zijn dat een warmtepomp voor uw situatie goed werkt.

FAQ Hybride warmtepomp

Wat weet u van hybride warmtepompen? Doe de quiz!

Vraag 1/11

Wat is niet waar over een hybride warmtepompsysteem?

Vraag 2/11

Welk antwoord over hybride warmtepompen is incorrect?

Vraag 3/11

Hoeveel gas bespaart u met een hybride warmtepomp?

Vraag 4/11

Wanneer u normaal 1400m3 gas per jaar verbruikt, hoe lang duurt het dan gemiddeld totdat u met een hybride warmtepomp uw investering eruit haalt?

Vraag 5/11

Hoeveel warmte produceert een warmtepomp per 1 kWh verbruikt stroom?

Vraag 6/11

Bij het installeren van een hybride warmtepomp moet altijd de cv-ketel vervangen worden.

Vraag 7/11

Waarom is een hybride warmtepompsysteem duurzaam?

Met een hybride warmtepomp wordt hier bedoeld een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel.

Vraag 8/11

Wat kost een hybride warmtepomp gemiddeld?

Vraag 9/11

Is deze stelling juist of onjuist: Waar u de warmtepomp moet plaatsen, is bij wet vastgelegd.

Vraag 10/11

Naast verwarmen, kan de hybride warmtepomp de woning ook koelen?

Vraag 11/11

Kan een warmtepomp tapwater verwarmen?

Let op: het gaat hierbij om de hybride warmtepomp

U bent zeer goed op de hoogte

U bent zeer goed op de hoogte over de techniek en (on)mogelijkheden van een hybride warmtepomp als duurzame(re) verwarming in huis. Heeft u interesse in een hybride warmtepomp voor uw woning? Doe dan de warmtepompcheck om te kijken of uw huis klaar is voor deze oplossing!

Doe de check

Uw kennis over het hybride warmtepompsysteem kan nog wat worden bijgeschaafd

Uw kennis over het hybride warmtepompsysteem kan nog wat worden bijgeschaafd. Wilt u zeker weten of een hybride warmtepomp geschikt is voor uw woning? Laat u wijsmaken op ons content platform Zorgeloos Wonen. Hier vindt u meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen.

Lees de 10 meest gestelde vragen over de warmtepomp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp?

Als u een warmtepomp koopt, dan krijgt u te maken met verschillende zaken. Allereerst de kosten van de warmtepomp zelf. Afhankelijk van uw wensen moet u rekening houden met een prijs vanaf 6.500 euro. Dit is dan wel inclusief plaatsing. Vaak adviseren wij ook om uw radiatoren, convectoren of vloerverwarming aan te passen, zodat de warmtepomp goed kan werken. Van de overheid krijgt u dan wel een subsidie. De hoogte hiervan is afhankelijk van het systeem dat u kiest. Informatie hierover vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Met een warmtepomp bespaart u op het gasverbruik. Met een hybride warmtepomp bespaart u tot 70 procent en met een volledig elektrische zelfs tot 100 procent. Op dit moment levert Feenstra geen volledig elektrische warmtepompen. Maar ook voor een hybride warmtepomp geldt dus dat uw gasrekening omlaag gaat. Een warmtepomp gebruikt wel extra elektriciteit, maar misschien heeft u zonnepanelen waarmee u zelf elektriciteit opwekt. Wij vertellen u graag wat een warmtepomp in uw situatie kost en kan opleveren.

Tip van de vakman

Jan Liefting

Product Manager Warmtepompen

Gasloos Wonen

Lees er alles over in ons E-book.

Gratis e-book downloaden

Idee

'Laat je wijs maken over de warmtepomp'
Kies zelf hoeveel u wilt weten

Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (3)
Weinig

Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (4)
Genoeg

Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (5)
Veel

Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (6)
Alles

Warmtepomp tips

  • Subsidie warmtepomp
  • Warmtepomp bijvullen
  • Warmtepomp onderhoud
  • Veelgestelde vragen

Soorten warmtepomp

  • Hybride warmtepomp
  • Lucht-water warmtepomp
  • Warmtepompboiler
  • Warmtepompkiezer

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer lezen over de warmtepomp? Klik dan op de onderstaande link voor meer informatie

Meer over warmtepompen

Certificeringen warmtepompen

  • Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (7)

  • Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (8)

  • Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (9)

  • Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (10)

Hybride warmtepomp in huis | Feenstra (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6662

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.